2023-09-12 1254 浏览
🎈 建议场合:#即兴食饭👤 建议人数:4人(最多可容纳6人台)【2个人食咗啲咩?】- 三拼粉面(猪肉青、珍珠蚝仔、黑豚肉饺、招牌胡椒猪肚汤米粉)$53- 三拼粉面(猪润、猪肺、珍珠蚝仔、清猪骨汤河粉)$53⭐⭐⭐⭐⭐「足料平民潮州粉面」个猪骨汤真系好浓味,好足料!个胡椒猪肚汤都好香胡椒味,唔会太辣或者太苦。虽然两个汤底都好出色,但系如果两个汤底比较,我会拣清汤,因为真系好好饮,饮完个胃即刻舒服晒,又唔会好重味精,饮完唔会口渴。啲蚝仔好新鲜肥美,同胡椒汤绝配,辟左蚝仔嘅腥味。其他猪肉食材都处理得好好,煮得岩岩好,唔会太老,又唔会有猪腥味。河粉都好够滑,米粉就正正常常~个铺位都有啲难揾,平时好难会突然经过个到,但系真心推介大家可以特登走去试下佢地啲野食,性价比好高!冬天亦可考虑过去打边炉~最后想讲下点里面嘅姨姨同叔叔服务态度好好,好亲民,好好人,有机会一定会再帮亲佢地!📍 **元朗合隆潮州粉面****
🎈 建议场合:#即兴食饭
👤 建议人数:4人(最多可容纳6人台)

【2个人食咗啲咩?】

- 三拼粉面(猪润、猪肺、珍珠蚝仔、清猪骨汤河粉)$53

⭐⭐⭐⭐⭐「足料平民潮州粉面」

📍 **元朗合隆潮州粉面****