2015-01-04 2596 浏览
有日男友睇openrice (冇错,佢系openrice既粉丝XD)话要黎呢到食。我自己一个先去摆位,但巳满座,服务员先比我填要咩野食。但因为我男友去左泊车未到,所以其他等位既人系可以迟黎先上岸。等左15分钟左右,终于可以入去。店舖好细,只有十多个位,都是Bar台櫈形式。有小挂勾比人挂袋,不过d位太近,其实都唔系好挂得到,haha!!我拣左鱼介猪骨汤拉面,所有调味、硬度同份量,我都系叫中间的。一上菜,wow!!! 咁大碗既~~而且d肉又好多!!我个人中意食有咬口既面,普通硬度巳岩我了。个只蛋好入味,好好食。而且,d汤都好浓好杰,正PS: 我唔细食的,但普通份量我都食唔晒~~所以我建议女孩们都食小份量的而男友嗌左骨胶原拉面,即系捞面。不过,因为第一次食呢间野,佢怕D料会好少,所以加左肉同蛋。结果咪肉同面都食唔晒啰佢话下次嗌一碗普通份量咩都唔加就会岩岩好~拌匀骨胶原球和拉面后,面就会会变得水润唔干身。我都有份食左几啖,好香又好食。BTW我都系中意有汤既拉面多D XD

我自己一个先去摆位,但巳满座,服务员先比我填要咩野食。

等左15分钟左右,终于可以入去。

店舖好细,只有十多个位,都是Bar台櫈形式。
鱼介猪骨汤拉面
一上菜,wow!!! 咁大碗既~~而且d肉又好多!!
我个人中意食有咬口既面,普通硬度巳岩我了。
个只蛋好入味,好好食。而且,d汤都好浓好杰,正

骨胶原捞面
而男友嗌左骨胶原拉面,即系捞面。
不过,因为第一次食呢间野,佢怕D料会好少,所以加左肉同蛋。
结果咪肉同面都食唔晒啰
佢话下次嗌一碗普通份量咩都唔加就会岩岩好~

拌匀骨胶原球和拉面后,面就会会变得水润唔干身。
题外话/补充资料: 注意: 如揸车的话,附近冇停车场既位置。好似要去到地铁站/福来村个头先有停车场,行过黎都唔附嫁~
2014-12-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
鱼介猪骨汤拉面
骨胶原捞面