2016-03-09
我同chicken一向都系芝士忠实fans,有芝士既地方都逃不过我地既双脚去潮圣,超感动既系!我地屋企附近依间rice love饭意主题餐厅,主打既系芝士熔岩蛋浆饭,整系睇张图已经好够吸引喇!!对依啲新派既餐厅我地都表示支持,多左选择之余又多个落脚点^3^而且系正屋企附近先系重点!突然芝士瘾发作就可以黎依到大食特食啰~ 岩岩好食饭时间黎,所以都几爆满,但好彩两人位都等得唔耐,等果阵谂好晒食乜,入到去就炸炸林点野食HAHA日本甜薯沙律菜,点左个餐厅推介既沙律菜,食邪恶野之前要食多啲菜垫底,有几只酱拣,而待就拣左千岛酱,估唔到份量咁多,两个人都够食,有甜薯、生菜、粟米、车厘茄等等材料,食落清新又开胃~而且以价钱黎讲都非常抵食! 新派芝士熔岩蛋浆饭,店员会先倒入蛋浆,然后就到芝士,慢慢等佢溶化,溶到变浆状就开始不停搞拌,芝士香味系咁扑鼻而来,闻到已经流晒口水! 只需等几分钟,半溶左既芝士就开始搞拌食得~睇落系米好吸引呢A_A?可以拉到好长既芝士丝出黎,加上铁板既热力帮助,每啖食落去都食出芝士既芳香。成个饭除左芝士同蛋浆外,仲有紫菜、泡菜等等既配料,蛋浆令成个饭冇咁干身,味道系浓浓既芝士香,饭
有芝士既地方都逃不过我地既双脚去潮圣,
主打既系芝士熔岩蛋浆饭,整系睇张图已经好够吸引喇!! 对依啲新派既餐厅我地都表示支持,多左选择之余又多个落脚点^3^
岩岩好食饭时间黎,所以都几爆满,但好彩两人位都等得唔耐,
等果阵谂好晒食乜,入到去就炸炸林点野食HAHA
有甜薯、生菜、粟米、车厘茄等等材料,食落清新又开胃~
而且以价钱黎讲都非常抵食!
味道系浓浓既芝士香,饭既本身都拌左韩式辣酱,微微辣,口感好丰富,每食一啖芝士都好滚动!
而且以佢价钱黎讲,够晒抵食,铁板再加疯狂芝士$50有找,认真系街坊价。
材料都好丰富,有饺子、蟹柳、年糕等等,冬天食暖笠笠好味道!
睇落已经够晒挑逗@@石锅好够热,静待几分钟就放芝士上去~
再加上浓浓既芝士汤底,可以话系饱到上心口HAHAHA
我嗌左椰汁紫米露,椰味适中,唔浓唔淡,紫米溶几有口感,椰汁紫米系个绝配呢~