2025-02-16 603 浏览
上次食完Nocino之后就立志想试晒全香港既手工意粉专门店,所以今次就来到呢间Aedes🤪:🍽️Burrata Cheese🧀 $148身为burrata爱好者紧系去到边度都要食🤣burrata质地绵密,口感非常软滑😚配上蕃茄仔既鲜甜多汁,更加突显佢既奶香味🥛🍽️Ham Croquettes🐷 $88必点👍🏻酥脆既面包糠外皮包住薯仔同火腿粒嘅软滑mixture🥔一咬开好似一粒浓汤炸弹咁💣另外配上蒜蓉蛋黄酱,点埋一齐食好惹味😆一啲都唔会油腻🤩🍽️Homemade Scialatielli🍝 $158呢个意粉系呈乌冬状😋平时比较少见,口感相对烟靭有咬口,我就觉得硬左少少🤏因为佢用左Pecorino cheese🧀所以每一啖都食到好浓郁既羊奶味,食落会有少少腻🤣唔钟意既朋友仔就要留意下唔好叫🙂‍↕️配料有意大利肠同黑胡椒,咸香十足👌🏻🍽️Linguine alle Vongole🍝 $188推荐🤩呢个系蒜蓉蚬肉扁意粉!听个名好似好普通🤣但系蚬肉既鲜甜同蒜蓉简直系完美配合,蚬肉份量又多,每啖意粉都食到鲜味而且仲好挂汁🤤面条蛋香味十足🥚的确系有惊喜😝🍽️Homemade Basque Cheesecake🍰

🍽️Burrata Cheese🧀 $148

🍽️Ham Croquettes🐷 $88

🍽️Homemade Scialatielli🍝 $158

🍽️Linguine alle Vongole🍝 $188

🍽️Homemade Basque Cheesecake🍰 $108
出色🥰上枱系原个巴斯克蛋糕🧁份量十足!一切开就已经见到中间半熟流心既部份😎食落口感软滑超级creamy ,质地湿润,芝士味浓郁🧀唔会好甜😌食到停唔到口~

整体来讲,味道中上😚价钱喺港岛来讲都算系几亲民🤩每个dish都好有诚意,但意粉既份量就系细左啲😝环境方面唔算好大,不过都坐得舒服同埋几cozy😉服务态度都好好👍🏻绝对值得再回访🥳推荐大家一试!
2025-01-17
  • Homemade Basque Cheesecake