2025-02-02
今次带大家嚟到跑马地呢间门面好似欧洲小屋嘅手工意粉店,店舖细细地但系好舒服好温馨~店员仲会喺你落单之前带埋每一种意粉向你详细介绍,有啲咩唔明都可以问清楚佢,真系好贴心。**Pumpkin Soup with Parmigiano**南瓜汤浓稠得嚟有啲沙沙嘅南瓜蓉质感,最正系面头刨到雪花咁嘅帕尔马芝士,热汤一冲就拉丝~咸香同南瓜嘅清甜「啵」一声喺嘴里爆开,饮完成个人暖笠笠☺️**Fresh Green Salad**平时怕食菜嘅我都俾呢个沙律惊艳到!罗马生菜脆到好似咬紧青苹果,樱桃番茄仔一咬就喷汁。重点系柠檬汁混咗少少蜜糖,酸酸甜甜仲有磨碎嘅帕尔马芝士片真系一流。🥬**Homemade Pappardelle Bolognese**阔条面本体!每条面咬落去烟韧到好似同牙齿玩紧拔河~肉酱系牛猪混合,炖到有啲微焦香气🐷🐮 最正系茄酱唔会死酸,反而带出肉碎嘅油脂香,食完成个嘴边都系酱汁要舔手指🤭 **Spaghetti Chitarra Amalfi Lemon**用咗好似结他弦嘅粗面条,挂汁能力满分~酸爽嘅柠檬汁混埋橄榄油,仲有啲脆脆嘅水瓜柳增加口感,食落好似有海风吹过咁清爽。🥰**Homem
**Fresh Green Salad**
**Homemade Gelato**
最后嘅朱古力雪糕简直系「魔鬼的诱惑」,用匙羹督落去嘅阻力就知超浓郁!入口先系苦甜黑朱古力味,跟住舌头会感觉到丝绸咁滑嘅奶香,配埋面头撒咗海盐脆片,真系食唔停口。🍫