2016-12-20
尖沙咀一向多餐厅,但要突围而出,真系少啲心思都要同佢讲声byebye!今次A姐就带M佬嚟到尖沙咀试吓西班牙菜,等我哋试一试,睇吓要同佢讲out定有得留低!一入去,A姐已经俾佢嘅蓝色窗框同砖墙深深吸引住,再睇埋佢嘅Menu,令我感觉致身于沙滩之中,真系好想换上比坚尼先同M佬食呢餐饭呀!所以点解叫做Playa de Papagayo?未就系西班牙沙滩啰!而餐厅仲有一个长长嘅酒吧,除咗酒仲有一只24个月风干火腿。喺呢个环境中又点可以唔叫杯酒饮吓呢?职员话呢度最出名系Sangria,咦,原来除咗Regular,仲有White, Rose, Royal同Beer配Sangria,咁多点拣好呢?真系心大心细!好彩呢度嘅服务员好有耐性咁同我哋介绍,最重要系……佢好靓仔好阳光呀(千祈唔好俾M佬发现我昅仔呀)!!!而除咗Sangria之外,我哋仲叫咗Lychee Punch,个靓仔服务员仲话衬哂我咁pure呀!味道甜甜地,加埋支肉桂搅搅棒,除咗有淡淡嘅肉桂味,仲超易入口;至于Lychee Punch就以荔枝汁、苹果汁同柠檬汽水整成,真系够哂Summer啦!第一道菜就系乳猪全体?去饮咩?!原来西班牙菜都有
一入去,A姐已经俾佢嘅蓝色窗框同砖墙深深吸引住,再睇埋佢嘅Menu,令我感觉致身于沙滩之中,真系好想换上比坚尼先同M佬食呢餐饭呀!所以点解叫做Playa de Papagayo?未就系西班牙沙滩啰!而餐厅仲有一个长长嘅酒吧,除咗酒仲有一只24个月风干火腿。喺呢个环境中又点可以唔叫杯酒饮吓呢? 职员话呢度最出名系Sangria,咦,原来除咗Regular,仲有White, Rose, Royal同Beer配Sangria,咁多点拣好呢?真系心大心细!好彩呢度嘅 服务员好有耐性咁同我哋介绍,最重要系……佢好靓仔好阳光呀(千祈唔好俾M佬发现我昅仔呀)!!!而除咗Sangria之外,我哋仲叫咗Lychee Punch,个靓仔服务员仲话衬哂我咁pure呀!