2016-12-20 2512 浏览
尖沙咀一向多餐厅,但要突围而出,真系少啲心思都要同佢讲声byebye!今次A姐就带M佬嚟到尖沙咀试吓西班牙菜,等我哋试一试,睇吓要同佢讲out定有得留低!一入去,A姐已经俾佢嘅蓝色窗框同砖墙深深吸引住,再睇埋佢嘅Menu,令我感觉致身于沙滩之中,真系好想换上比坚尼先同M佬食呢餐饭呀!所以点解叫做Playa de Papagayo?未就系西班牙沙滩啰!而餐厅仲有一个长长嘅酒吧,除咗酒仲有一只24个月风干火腿。喺呢个环境中又点可以唔叫杯酒饮吓呢?职员话呢度最出名系Sangria,咦,原来除咗Regular,仲有White, Rose, Royal同Beer配Sangria,咁多点拣好呢?真系心大心细!好彩呢度嘅服务员好有耐性咁同我哋介绍,最重要系……佢好靓仔好阳光呀(千祈唔好俾M佬发现我昅仔呀)!!!而除咗Sangria之外,我哋仲叫咗Lychee Punch,个靓仔服务员仲话衬哂我咁pure呀!味道甜甜地,加埋支肉桂搅搅棒,除咗有淡淡嘅肉桂味,仲超易入口;至于Lychee Punch就以荔枝汁、苹果汁同柠檬汽水整成,真系够哂Summer啦!第一道菜就系乳猪全体?去饮咩?!原来西班牙菜都有

White Sangri
Lychee Punch
第一道菜就系乳猪全体?去饮咩?!原来西班牙菜都有烤乳猪,脆卜卜又唔会好肥脷,配合埋个甜介辣,真系perfect match!
烤乳猪
试问有边个男人唔花心架?又想试呢样又想试过样,真系好难服待架!咁就一于叫个滋味拼盘,等佢一次过试哂呢间餐厅嘅主打小食啦!有猪仔骨、芝士猪肉丸、蟹肉金卷、黑松露鸡脆卷同辣味八爪鱼!我哋一致认为蟹肉金卷最有惊喜,蟹肉够哂新鲜,配合埋牛油果,绝对系上乘之作!
滋味拼盘
嚟到主菜,原只龙虾,啖啖肉,加埋香草同牛油,够哂惹味!仲有……仲有好多膏呀,真系超级满足呀!
香草牛油龙虾
除咗龙虾,焗巴黎牛柳就系另一推介,牛肉味浓,食落口又唔韧,好juicy呀!
焗巴黎牛柳
食到饱饱,当然要有一个甜品做完美嘅终结啦!佢嘅外表虽然奇貌不扬,但又酸又甜,好special呀!呢个焗鲜奶芒果配红莓雪葩,首先第一啖入口啲红苺味好浓仲好酸,但系配埋鲜奶芒果就啱啱好,真系好似我同M佬咁夹呀!
焗鲜奶芒果配红莓雪葩
2016-09-22