2017-04-14
海鲜系要自己买去嘅,我哋睇咗其他食评之后,决定帮衬附近嘅关财记,𠮶度服务态度唔差,都唔算会呃秤,价钱算合理,海鲜生猛新鲜,自己可以慢慢拣,一眼望见有好多海鲜档,但系大部份人都选择呢一间我们买了海鲜之后,把海鲜交给了伙计,等了半小时左右,他们就会过来问我们怎样煮,好熟悉我们买了什么海鲜,也会提供意见,告诉我们多数客人会选择什么白酒忌廉煮花甲酒味香浓,忌廉味好重,超级香超好食,如果多啲人分享就好,因为食得多都会几腻下食晒啲花甲之后好想打包个汁啊!其实个汁有一种好熟悉嘅味道,不过谂左好耐都唔记得系咩马拉盏炒通菜马拉盏好香,通菜茎的部份爽,叶的部份嫩,分量十足花竹身(刺身)这个不推介,因为比平日食的虾刺身比较厚身之外,没有什么特别,加工费亦比较贵,浪费了几只虾,下次会试其他方法煮花竹虾(虾头)除了刺身部份,虾头亦都有少少肉可以食,选择了椒盐的方法。但系肉真系得非常之少,真系冇乜肉好食,啲椒盐仲多过可以食嘅肉白灼花螺(海鲜酱/辣酱)味道比较淡,海鲜酱似平日吃肠粉的甜酱,辣酱没有什么特别,不推介姜葱鲍鱼鲍鱼爽口,几大只,姜葱的方法亦煮得入味,能够索晒啲汁,正蒜蓉包食第一啖系几脆嘅,但系过多一阵面包
白酒忌廉煮花甲
食晒啲花甲之后好想打包个汁啊!
其实个汁有一种好熟悉嘅味道,不过谂左好耐都唔记得系咩
马拉盏好香,通菜茎的部份爽,叶的部份嫩,分量十足
鲍鱼爽口,几大只,姜葱的方法亦煮得入味,能够索晒啲汁,正
食第一啖系几脆嘅,但系过多一阵面包就会变淋,建议快啲食晒佢,唔好摆太耐
蟹好细只,膏唔算少,但是比较实,这里不会主动提供剪刀,要问先有
但价钱真系好贵,好彩食物有返咁上下质素,但系要补充一点虾的清汤锅底我哋是没有叫的,一开始以为是免费提供,点知原来要计钱
我哋本身系关财记𠮶边买了五款海鲜已经600多元,再加埋这里的加工费,这一餐已经吃了1300多元了