2013-03-01 1151 浏览
新年前衬BOSS在香港,与同事一起跟BOSS吃过团年饭先,临近过年到到都迫爆人,我地都系今朝先打来BOOK位,竟然有位㖞!一于食啦!平日黎都唔算多人,但今日超多人呀,而我地坐的那张枱好明显是临时加的啦!唔紧要啦!新年系咁架喇团年麻,叫个五色拼盘先,咩都有D麻-素鹅~~腐皮脆脆的,内馅也相当足料!GOOD-无钖脆鳝~~一点鳝味也没有,亦唔香脆,只是得个"硬"字呀!-虾~~~甜甜的,但虾好细只,而且肯定是雪藏虾呢,一点鲜味也没有-X肉~~~冇食-醉鸡~~好香的花雕酒香,鸡也相当入味这个拼盘差不多5佰大元架,但这质素的食物一点也不值拍青瓜~~~好香脆同清新!GOOD担担面~~~普通了点,面煮得太淋了,汤底好油但味道一般小笼包~~~皮适中,不太厚,味道OK春卷~~~好脆呀,而且炸得好干身,唔油食饱饱当然要吃点甜品啦!好想食豆沙锅饼呀!一看MENU个豆沙锅饼要$118,哗!唔通个豆沙真系好食到要咁贵,一于叫黎试下先中招了,不但唔觉得佢特别的好食,个皮仲要整到咁"UN",唔会觉得佢唔好食只系唔值这个价钱啫

团年麻,叫个五色拼盘先,咩都有D麻
-素鹅~~腐皮脆脆的,内馅也相当足料!GOOD

-X肉~~~冇食
-醉鸡~~好香的花雕酒香,鸡也相当入味

这个拼盘差不多5佰大元架,但这质素的食物一点也不值
拍青瓜~~~好香脆同清新!GOOD
担担面~~~普通了点,面煮得太淋了,汤底好油但味道一般
小笼包~~~皮适中,不太厚,味道OK
春卷~~~好脆呀,而且炸得好干身,唔油

2013-02-08
庆祝纪念