2024-10-01 505 浏览
位于荃湾大鸿辉的牛大人,最近推出嘅日本黑毛和牛A4+套餐,劲吸引差唔多$500就可以食到和牛任食,所以屋企只🐯👩🏼都唔放过减紧肥嘅我。🍲套餐选择我今次拣咗日本黑毛和牛A4+套餐,套餐包括日本黑毛和牛A4+、伊比利亚黑毛猪梅肉、鲜甜鲍鱼、古法醉鲍鱼、炭烧盐葱鲍鱼同埋柚子烧鲍鱼,真系每一口都好享受!特别系黑毛和牛,肉质滑嫩,油花分布均匀,入口即溶,另外,鲍鱼系列各具特色,无论系盐葱或者柚子烧,味道都好鲜甜,但系最特别嘅系炸鲍鱼,值得一试。值得一提既系,每人仲会送两粒澳洲和牛牛丸,牛丸弹牙,味道十足。除咗牛丸之外套餐仲会有海鲜拼盘(鲍鱼、蛏子、生蚝)海鲜嘅质素都唔错。🍲锅底选择我拣咗鸳鸯锅,鱼白汤三文鱼豆腐锅/剥皮辣椒鸡锅。鱼白汤清甜,配合三文鱼同埋豆腐,简直系完美;而剥皮辣椒鸡锅就带有一丝微辣,令人食得过瘾!🍤🍻小食同饮品小食方面,我特别推介傻蛋墨鱼丸,净系闻到味道已经令人食指大动。至于饮品,选择实在太多!我选咗大受欢迎的冷泡茶,试咗白桃乌龙,茶香浓郁,清新又解渴。啤酒方面,少爷啤和hoegaarden蜜桃白啤都系好选择,再加上台式特饮如鸭屎香柠檬茶,味道独特,值得一试。依家仲特别推出咗乳

🍲套餐选择

🍲锅底选择

🍤🍻小食同饮品

小食方面,我特别推介傻蛋墨鱼丸,净系闻到味道已经令人食指大动。至于饮品,选择实在太多!我选咗大受欢迎的冷泡茶,试咗白桃乌龙,茶香浓郁,清新又解渴。啤酒方面,少爷啤和hoegaarden蜜桃白啤都系好选择,再加上台式特饮如鸭屎香柠檬茶,味道独特,值得一试。依家仲特别推出咗乳清蛋白荔枝特饮,连打边炉都可以protein自由🤣

🍨甜品

餐后我仲有尝试台中仙草冻,清凉可口,完美结尾。而Movenpick任食冰淇淋更系令人惊喜,口味多样,包括瑞士朱古力、士多啤梨、曲奇、云呢拿同焦糖,选择困难症都会被满足!

🤑优惠情报

最后,星期一至四如果持有恒生信用卡选择极上和牛套餐,仲可以享九折优惠,真系非常抵食!

回头率90%