2020-11-27
荃湾一向都好多好嘢食,不过呢间店就唔系个个识揾,怀旧居酒屋嘅装修,播著80年代嘅日本歌曲,听得我如痴如醉,回忆返晒黎,还可以一边享用美食,感觉真好。松叶蟹肉玉子烧( $88 )一向都钟意食玉子烧,呢个加埋松叶蟹肉就更加矜贵!一客有六件,煎得厚厚的,里便嘅蟹肉好多,而且啲蛋都有调味,层次丰富呢!寿喜烧牛肉锅( $138 )用Gas炉即场煮热,牛肉份量都唔少,而且质素好好,除此以外仲有鸡髀菇、椰菜、粉丝和很多葱蒜等等, 加上一只生鸡蛋,个汁都做得好味。我哋惊唔够饱就追加乌冬( $28 ),冻冰冰嘅乌冬即煮即食当然好味啦。特上刺身盛合( $299)食日本菜点可以唔食刺身?呢个盛合有几款刺身,包括油甘鱼、深海池鱼、赤身、海胆半板,仲有带子,而原本有三文鱼不过我哋唔想食,师傅帮我哋改咗金目鲷!呢个金目鲷好鱿鱼味,而带子和海胆亦都好鲜甜,所有刺身都好新鲜,正呀!由于我哋唔系好饮酒,就唯有叫几杯特饮,例如青苹果特饮和提子特饮, (每杯$29 ),都系果汁味嘅梳打水之类咁啰。过了一个身心灵都饱足嘅晚上呢!
松叶蟹肉玉子烧( $88 )
寿喜烧牛肉锅( $138 )
特上刺身盛合( $299)
过了一个身心灵都饱足嘅晚上呢!