餐厅: 聚來車仔麵
资讯:

话说有日 🦖 带埋大乡里朋友仔去见识下深水埗嘅电子xx城市(佢真心以为净系得电脑嘢卖,少年你太年轻了)。搏斗过后,急需补充能量就去咗呢间 bookmark 咗好耐嘅车仔面店食佢哋其中一样招牌名物~爆浆阿华田西多士 🥰但紧系要食完咸嘢先可以食甜品嘅,menu 入面车仔面同埋煎饺都好吸引,所以我哋就 all in 全都要!值得一提嘅系佢哋嘅食物都系唔落味精,食得安心又放心。车仔面d 料都好多,猪骨鸡汤底同各种配料都好夹,加啲腩汁已经好够味。香辣猪红的骰嫩滑唔腥;猪肠肥美,清得干净无异味;香辣鱿鱼切得比较幼细,食落好似鱿鱼面咁样,爽口不腻🦑 (呢个几特别)~食嘅时候可以加埋枱面自家制嘅辣菜脯更加惹味!煎饺有唔同口味,我哋就要咗芝士粟米同埋韭菜猪肉双拼煎饺🥟 真系估唔到咁好食,即刻新鲜煎脆口亦唔会好油腻,食落系卜卜脆加好足料。韭菜猪肉肉汁丰富,仲有好香嘅韭菜味。芝士粟米入面系半流心状态嘅芝士仲有少少拉丝!芝士味唔会好咸好抢所以无咁腻,唔错。两款都各有千秋,每日新鲜包制果然系唔同啲!西多士加入Nutella 夹心,而面头层铺满阿华田粉增加咗个脆脆嘅口感,一切开满满嘅流心即刻涌出嚟!好邪恶但唔觉唔

食嘅时候可以加埋枱面自家制嘅辣菜脯更加惹味!

西多士加入Nutella 夹心,而面头层铺满阿华田粉增加咗个脆脆嘅口感,一切开满满嘅流心即刻涌出嚟!好邪恶但唔觉唔觉竟然清晒,大大满足!(果然甜品系有第二个胃)
爆浆阿华田西多士
2024-03-26