2019-11-29 745 浏览
一讲到车仔面呢一定会谂起深水埗嘅呢一间文几,但系呢一直都未试过,所以就藉住今次lunch 既时间黎试下,因为都算早去到嘅关系所以唔使点排队呢就有得食啦。今次试咗四个𩠌,其中最特别嘅呢就一定系有上汤柚皮啦,喺出面嘅餐厅都冇试过,所以今次就拣黎试吓啦,但系个人觉柚皮有啲苦涩嘅味道,如果唔钟意苦嘅朋友我就唔推介啦。今次车仔面仲简左酸斋,味道都唔错,酸酸甜咁,但系个人觉得呢同车仔面就唔系好夹啦。而我最钟意嘅呢就系小花菇同陈皮鱼蛋。小花菇方面,味道非常之入味细细粒又有咬口。另外,陈皮鱼蛋唔单止好入味,仲好弹牙添,自己呢都好钟意食。另外,值得特别一提叻就系佢枱面有好多唔同嘅酱料,好多平时都冇试过嘅,如果叫清汤既话都唔怕无味。