2024-10-31
有时放工简简单单食碗面🍜 上个礼拜就去新开嘅港式粉面店👉🏼 面家,吸引我之处就系店家嘅招牌鸡白汤汤底,至少熬咗8个钟🤩 我最钟意食面而又可以饮埋汤㗎喇~餐厅装修比坊间嘅粉面舖用心,整体感觉干净舒服😌➿ 时令油菜($22)➿ 秘制慢煮牛腩捞面 ($66) * 腩汁欣赏佢哋嘅牛腩都系自己炆煮,肥瘦比例平均,口感软腍,牛味都几浓🐮 捞面附上嘅上汤都系用返自家制嘅汤,高质高质!➿ 咩都有面($78) * 虾籽面(+$12)顾名思义,有好多配料,有大大粒爽口弹牙自家制鲜虾云吞,亦都有四款丸类(墨丸、牛丸、鱼蛋、贡丸),同埋几旧牛腩~ 鲜虾云吞好食到觉得一前真系唔够喉😛 汤底都系一大重点🌟招牌大地鱼鸡白汤,汤头呢清甜反映好真材实料,同捞面嘅上汤唔同,鸡白汤大地鱼、仲有虾籽面嘅味道,层次丰富咗~➿ 零系可乐(+$10)➿ 红茶花伝柠茶 (+$15)🌟欣赏佢对面底都有要求,又有行动支持made in hk嘅品牌~面系用超过50年历史嘅老字号👉🏼 永乐,河粉就用超过70年历史嘅双喜~🐳
餐厅装修比坊间嘅粉面舖用心,整体感觉干净舒服😌
➿ 时令油菜($22)
➿ 秘制慢煮牛腩捞面 ($66) * 腩汁
➿ 咩都有面($78) * 虾籽面(+$12)
➿ 零系可乐(+$10)
➿ 红茶花伝柠茶 (+$15)
🌟
🐳