2019-09-19
每逢月中我都会对自己特别好,原因好解单,就系因为完成每月的大Project!! 今次个Project跟足半个月,真系呕心沥血⋯今晚约左家姐一齐食,辛苦过后揾人倾诉下顺便见下屋企人,三和叙系一个唔错既地方!先来野菜沙律开开胃。羽衣甘蓝 小青瓜 生菜 车厘茄等等,蔬菜新鲜不在话下,配合埋和风酱汁,真系滋味!谈心少不了小食,炸白虾仔。白虾仔唔算细只,而且脆口有虾味,一啖一口连壳都可吞,顺便补钙,哈~吞拿鱼小卷。是晚之最,美国安格斯薄烧。好正!无论系卖相定系味道,都系非常咁好;斋睇外观以为系用上厚厚牛肉而堆设而成⋯No no no, 全部系薄切,份量亦不少;烤调火候控制得好;旁边伴碟有片片盐及渍物,可以带起味道来~自家制鸡肉丸。将鸡肉拆骨调味,再造成串烧鸡肉丸⋯配上特制鸡蛋酱汁,真系Oishi~!! 我真系好钟意呢度既鸡肉丸,劲大串又惹味!杂锦天妇罗(3只虾+4款菜)。杂菜稻庭乌冬。三和叙系一个好地方,地方宁静材全系好品质。同家姐边食边倾,不知不觉又到左散band时候⋯期待下次再聊!
先来野菜沙律开开胃。
谈心少不了小食,炸白虾仔。
吞拿鱼小卷。
是晚之最,美国安格斯薄烧。
自家制鸡肉丸。
我真系好钟意呢度既鸡肉丸,劲大串又惹味!
杂锦天妇罗(3只虾+4款菜)。
杂菜稻庭乌冬。