2024-05-01 56 浏览
行完街花园街,行到攰,醒起附近好似有间新开冇耐嘅过江龙米线!!🤭🤤就系「曾三仙米线」!!!唔讲大家都唔知,喺国内系连锁餐厅,评价都好高!!!而且仲超过1000间分店,又钟意食米线又钟意食辣嘅我,即刻就入去试试佢🥰🌶️-我自己拣咗比较辣嘅「肥肠火锅汤底米线」~🌶️🌶️🌶️好快就上菜,岩哂香港人心急嘅速度!米线比较幼细,似系面线咁,口感好细滑,吸哂啲牛油汤底味,汤底都好够味,好好饮😳当中仲有好多配菜:木耳、竹笙,仲有海带丝,成个口感都好丰富!🤤肥肠都煮得好淋好入味,份量都好多!抵食👍🏻👍🏻-另外再叫左「鱼片蕃茄浓汤米线」~🍅🌶️熬辣辣上枱~已经闻到好香酸辣味,好惹味!!鱼片都好大块,重点系冇骨!啖啖都系肉~另外再叫左份虾滑,都好大粒,好爽口弹牙!-自助区还有任添小料,芫荽、葱白醋无限添加!!岩哂钟意食小食或者多荽者🤣🤣-小食「炸腐竹片」同埋「炸蛋」,超级酥脆,吸埋汤底二食口感真系不得了!🫶🏻「磁粑油条」出色之作!川菜必吃小食之一!😻👍🏻「香酥肉条」炸粉系捞埋麻椒一齐炸,有惊喜~配埋旁边伴碟辣粉,好好食!🤤-饮品叫左「冰糖山楂冻」,酸酸甜甜🥰食辣野最岩饮,入面仲有椰果肉,中和番啲辣味😆另外「小吊梨汤」
我自己拣咗比较辣嘅「肥肠火锅汤底米线」~🌶️🌶️🌶️
好快就上菜,岩哂香港人心急嘅速度!
肥肠都煮得好淋好入味,份量都好多!抵食👍🏻👍🏻
另外再叫左「鱼片蕃茄浓汤米线」~🍅🌶️
「磁粑油条」出色之作!川菜必吃小食之一!😻👍🏻
另外「小吊梨汤」,甜度高啲~入面啲渣系雪梨木耳,好好食!😌
  • 糍粑油条