2020-07-31 43 浏览
疫情期间加上全日禁止堂食,依家餐餐都要买返屋企或者公司食,日日都要食外卖。喺长沙湾广场收工,就去到对面新开张的BB辣买我最钟意嘅酸菜鱼返屋企食。位于香港工业中心地库的BB辣,一入大厦沿着扶手电梯落一层就系餐厅,餐厅环境装修好舒适洁净,餐牌仲有多款食品拣选,款式都比较多元化。随即我就order左一个大大份例牌的必食酸菜鱼,仲有半只泡椒鸡煲加两个白饭。必食酸菜鱼仲有得自己拣酸辣程度,鱼片份量都比较多,而且真系冇乜骨,入面嘅配料-酸菜仲可以索晒酸菜汤的精华味道,仲有水晶粉,饮一啖酸菜鱼汤非常滋味,另外配以白饭捞饭捞汁好滋味。而泡椒鸡煲的鸡件份量也颇多,鸡肉肉质很滑嫩,泡椒嘅辣味都另有一番风味!这个外卖晚餐真系食得好滋味,而且大约$350有找,性价比很高,所以之后会再encore再食!