2024-01-11 201 浏览
乐天皇朝既八色小笼包我就食得多啦,主打南洋风味中菜既乐天经典就第一次食。晚市有两个套餐,一个有蟹,一个无蟹,一场黎到紧系要食埋蟹啦🦀平时单嗌一只蟹要$288,直接嗌个套餐B(包括螃蟹) 有多3碟𩠌加甜品同野饮先至$668,抵食过单嗌。🦀辣椒螃蟹(伴炸刀切小馒头)本身谂住嗌黑胡椒螃蟹,但睇到相见到辣椒螃蟹个酱汁好似好惹味咁所以改变主意。蟹肉新鲜,呢只细size(450克)两个人食啱啱好。酱汁酸酸辣辣味道浓郁😋得呢款蟹零零舍舍有跟炸馒头系有原因架,就系用佢嚟沾酱食啦!本身有啲冲动想嗌碗饭黎𩠌埋啲汁一齐食,但实在太多淀粉啦,所以都系放弃😅✨椒盐香酥鲜淮山第一次食椒盐炒既淮山,又脆又香口,食唔停口😋✨脆脆咕噜肉咕噜肉外脆内嫩,酱汁酸酸甜甜,愈食愈开胃。✨古早鱼香老鼠粉煲老鼠粉其实即系银针粉,系传统马来西亚菜。上枱果阵热辣辣,有粒蛋黄系面,成兜粉有好多汁,但捞均之后就会慢慢变稠身。老鼠粉滑身弹牙,咸咸地带鱼香味。✨招牌酸柑香茅冻果冻滑捊捊,香茅味较淡,挤左个柑仔食落酸酸甜甜好清新。✨柠檬薏米水健康得黎又可去湿消肿。

🦀辣椒螃蟹(伴炸刀切小馒头)

✨椒盐香酥鲜淮山
第一次食椒盐炒既淮山,又脆又香口,食唔停口😋

✨脆脆咕噜肉
咕噜肉外脆内嫩,酱汁酸酸甜甜,愈食愈开胃。

✨古早鱼香老鼠粉煲
老鼠粉其实即系银针粉,系传统马来西亚菜。
✨招牌酸柑香茅冻
果冻滑捊捊,香茅味较淡,挤左个柑仔食落酸酸甜甜好清新。

✨柠檬薏米水
健康得黎又可去湿消肿。