2024-07-12 1986 浏览
星期四夜晚嚟到唔算多人,啱晒同朋友嚟吹住水食好嘢🥳 一坐低已经有位女店员好好笑容咁问我哋有冇嚟过,知道我哋冇嚟过之后就同我哋介绍下个餐牌,同时又有提供即弃围裙、腌制萝卜同埋芽菜,算系几贴心嘅服务。 辣炖鸡汤 (S) ($328) + 芝士炒饭 ($50)我哋两个人叫咗个细嘅,本身听到有一只鸡都有啲担心,但系食落又觉得份量啱啱好🤣 辣度方面,我哋拣咗普通🌶️,睇落好刺激,但系食落的确唔太辣(根据店员嘅介绍,大概系十小辣)。鸡汤入面除咗鸡之外,仲有大量年糕、大葱、薯仔等等嘅配料。女店员上菜时有问我哋想将啲蒜蓉捞落去汤底,定系放落酱油度,又有详细教我哋点食,值得一赞~初初食年糕觉得唔够入味,但系就已经够晒烟韧,去到后期再食入晒味就正好多😍 鸡肉做到骨肉分离,唔会太过嚡/韧,点埋个酱油就更加好食~唯一嘅缺点系,个锅滚得耐咗会令到啲鸡肉有少少🤏🏼太过浓味。食到咁上下,店员留意到我哋啲汤就嚟冇晒,于是问我哋打唔打算加炒饭,话如果唔加炒饭就可以帮我哋再加汤。结果我哋抵挡唔住芝士🧀嘅吸引力,加咗个芝士炒饭😆 店员系用返我哋个汤底嚟炒𠮶个饭,啲芝士拉晒丝咁,好正😋 不过可能因为啲饭比较吸汤,个饭系辣过本身

辣炖鸡汤 (S) ($328) + 芝士炒饭 ($50)

店员系用返我哋个汤底嚟炒𠮶个饭,啲芝士拉晒丝咁,好正😋 不过可能因为啲饭比较吸汤,个饭系辣过本身个汤少少嘅。

紫菜粉丝卷 ($45)

系紫菜包住一堆粉丝,然后成旧拎去炸🔥 紫菜都仲有少少脆,本身以为入面啲粉丝都应该仲有少少烟烟韧韧,估唔到系软淋淋咁样,又几得意😋

唯一可以挑剔嘅地方就系略嫌炸粉有啲啲厚,如果可以再薄少少就完美喇!

韩式糖饼 ($50)

未食过糖饼,又见佢餐牌有只手指公,所以就嗌嚟试下。饼皮脆脆哋,但系咬落就烟烟韧韧咁,入面个馅都几重黑糖味,但系又唔会太甜,唔错唔错🤤

总括而言嚟讲,今次系个唔错嘅体验,食物好食得嚟份量又好足,店员服务态度亦都好好,下次再想食韩国菜的话一定会再帮衬!👍🏼
2024-07-11
  • 辣炖鸡汤