2019-02-28
之前同妈咪去食过一间日式铁板烧,佢地啲海胆超新鲜,朋友见到我啲相即刻话要去试。今晚咁啱我要去中环做野, 于是就约佢去中环间分店食饭。今晚主菜系倾发展项目,副菜先系日式晚餐, 所以点菜呢啲咁简单嘅野我就交俾朋友负责😝。点知佢仲懒, 佢揭开餐牌,就点左哂人地六款人气推介🙄,真系吖!十层海胆杯清酒鲍鱼鸡翼S2特色海胆火焰卷云海板上飘杨枝甘露沙律乐师傅海胆雪糕海胆杯系招牌菜,如果你只想试一道海胆茶式, 咁就试呢个海胆杯就够, 一杯有十个层次,除左海鲜之外,仲有taro, 蟹肉等唔同口感嘅食杯, 慢慢叹一杯, 都已半饱,所以我地其实都几大食!平时酿鸡翼就食得多, 但今次用原只饱肉酿入去,再用清酒煮过,带酒香之余又解油腻,好味呀。除左头六位推介外,我话要食蚝同芝士年糕,所以追加左海胆烧岩蚝同芝士年糕。芝士年糕,虽然有啲饱, 但呢个真系要回, 年糕软糯但唔厚,咬落去啲热辣辣芝士bi出嚟😍。海胆焗岩蚝,口感非常丰富的,不过一只就唔多够喉啰😁。三文鱼夹饼寿司同松叶蟹肉烧帆立贝系店员推介。个三文鱼夹饼寿司好好味, 因为夹饼好香脆带点咸香,配清爽嘅沙律三文鱼寿司啱哂。
十层海胆杯
清酒鲍鱼鸡翼
S2特色海胆火焰卷
云海板上飘
杨枝甘露沙律
乐师傅海胆雪糕
海胆焗岩蚝,口感非常丰富的,不过一只就唔多够喉啰😁。