2024-10-01
《寿喜・关西 - 铜锣湾》近期呢间寿喜烧店真系极具人气,成日都见到有人介绍,因为呢间餐厅既食物性价比超高,最平$168就可以食到和牛寿喜烧,啲肉唔系普通货仔黎呙,件件油花都满满好肥美,一人前入面有齐前菜、蔬菜拼盘、兰王蛋,仲可以选择乌冬或者白饭,旁边既寿喜烧汁仲可以自己按口味加入锅中,虽然系自助形式去烹调寿喜烧,但系可以根据自己既节奏放入肉同菜,成件事变得更平民更有趣当日我地两个人都选择左十胜产A4和牛肉眼切片120g,人均都系$238,肉片睇落都油花十足,每人大约有三片,煎煮完之后再放入蛋汁,食落香滑,兰王蛋果然系重蛋味啲😋蔬菜拼盘入面有芋丝、娃娃菜、冬菇、萝卜、豆腐等食材,份量都唔少,一个人都够食,我今次就拣咗乌冬做主食,个人建议食完啲牛之后先至再煮个乌冬同埋蔬菜,啲蔬菜嗦左牛肉同埋寿喜烧汁之后特别好食,如果觉得个汁太甜可以落少少店舖自家制嘅高汤稀释咁啱我哋去𠮶一日店舖挂住咗个牌,只要like佢哋店舖嘅社交媒体帐号即可以获得生啤一杯,我同朋友就梗系唔执输,每人要咗一杯啦🤓以食物质素同埋价钱嚟讲,呢间寿喜烧嘅性价比的确系几高,不过因为价钱太实惠嘅关系,当日真系好多人, 8:00之后仲
咁啱我哋去𠮶一日店舖挂住咗个牌,只要like佢哋店舖嘅社交媒体帐号即可以获得生啤一杯,我同朋友就梗系唔执输,每人要咗一杯啦🤓以食物质素同埋价钱嚟讲,呢间寿喜烧嘅性价比的确系几高,不过因为价钱太实惠嘅关系,当日真系好多人, 8:00之后仲已经冇得再安排等位,如果想食嘅话记住早啲book位啊