2008-07-28 4 浏览
22.7.2008 (二)是晚游完水后本来约左朋友食饭,点知佢寻晚3点先收工...都系迟d再约过la。于是我就叫肥猪陪我啦~佢同事话佢知用汇丰卡可以$98晌有骨气任食打边炉,佢咁钟意打边炉,梗系要试下啦~~~哩间分店晌正地铁站隔离,够晒就脚。本来我地坐下层,经我地要求下,调左去上层~佢地态度都好好,唔会嫌我地麻烦汤底、饮品同埋调味料(例如蒜、葱) 都要另外俾钱,加加埋埋预百二至百五蚊一个人度就差唔多喇。我地叫左个冬菇花胶小棠菜汤底,有一款食物送,我地要左个豚肉咩咩饺子,普通啦。食物都系个d大路野~肥牛我觉得渣左d,唔太嫩滑~仲有鱼片、鱼旦、牛肉滑、鲩鱼。。。仲有水晶奶皇包,哩个我又唔觉得有咩咁好食o番。就黎埋单个时,听到隔离桌个亚姑晌度嘈,话头先问个侍应可唔可以打包d野又话可以,而家又话唔得...唉,亚姐,哩度系任食黎架,点样俾你打包呀? 唔通你点左十碟野黎跟住话"我食唔晒呀"又可以打包走呀?! 唉~d人都唔化gei~~~记住要check单呀,个jar蔗水佢收左我地原价,但其实应该系收半价架~
22.7.2008 (二)

哩间分店晌正地铁站隔离,够晒就脚。

冬菇花胶小棠菜汤底
豚肉xx饺&萝白鱼旦