2015-05-12
一直久仰川善茶居ge大名,今日肥猪专情带我黎试下.地点好近地铁站, o系一座商业大厦入面, 星期六下午2:30去到, 排第6张台,等左20分钟就有位了.茶居装修好特别,带有中国色彩,不过地方好迫, 相信系因为呢度太出名了. 身为抹茶迷ge我点左Matcha Snow White, 抹茶心太软同抹茶铁板brownie.Matcha Snow White其实系green tea latte加vanilla ice cream. 雪糕慢慢溶落latte令奶味愈来愈浓,抹茶味淡淡的, 可以再浓一点, 不过已经值得encore.抹茶心太软果然无令我失望, 一打开好多好多抹茶酱涌出黎, 心太软ge外皮好软好热, 抹茶酱超浓郁, 再沾埋vanilla 雪糕真系超正!! 系我食过最好食ge抹茶心太软!! 一个2份share真系唔够侯><><><><><抹茶铁板brownie制作需时30分钟, 用铁板上ge抹茶brownie已经有够吸晴,将抹茶酱慢慢倒落铁板ge时候, 相信系铁板唔够热, 所以都无炸炸声. Brownie g
茶居装修好特别,带有中国色彩,不过地方好迫, 相信系因为呢度太出名了. 身为抹茶迷ge我点左Matcha Snow White, 抹茶心太软同抹茶铁板brownie. Matcha Snow White其实系green tea latte加vanilla ice cream. 雪糕慢慢溶落latte令奶味愈来愈浓,抹茶味淡淡的, 可以再浓一点, 不过已经值得encore. 抹茶心太软果然无令我失望, 一打开好多好多抹茶酱涌出黎, 心太软ge外皮好软好热, 抹茶酱超浓郁, 再沾埋vanilla 雪糕真系超正!! 系我食过最好食ge抹茶心太软!! 一个2份share真系唔够侯><><><><>< 抹茶铁板brownie制作需时30分钟, 用铁板上ge抹茶brownie已经有够吸晴,将抹茶酱慢慢倒落铁板ge时候, 相信系铁板唔够热, 所以都无炸炸声. Brownie ge texture 很好, 但不够抹茶味, 抹茶酱都唔够浓, 不过软软ge brownie同冰冻ge雪糕就好夹!!
食过2款招牌甜品,觉得抹茶心太软真系100分!! 十分推介!!