长假期留港消费实在太明智!又俾我揾到间ichiban居酒屋😎连著名大导演郑保瑞都拣佢!点解我知?因为佢一家人就坐我隔离台🤭餐厅除左menu上美食外,仲有墙上黑板嘅期间限定/ 新鲜推介,千祈咪漏左睇呀😈岩手县赤崎蚝- 手掌咁大,蚝肚超Creamy,裙边就好有𡁻头,面头粒葱简直系画龙点睛之效!非常香口美味👍牛油果蟹籽沙律- 青瓜丝同蟹籽永远系清新之选《不过我怀疑牛油果未够熟,所以厨师只系摆咗几粒作摆盘🥲烧味醂鱼干- 微暖、外脆内软,最高境界。配美奶滋加美酒,岩哂我地吹一晚水💦烧牛舌- 厚烧牛舌非常嫩口、牛味浓郁。配柠檬有清新感🤪配秘制酱汁有幸福感🥰炸鸡皮- 炸皮香口酥脆,加入柠檬汁可以缓和油腻感,再醮美奶滋,多多都食得落😋五点刺身盛- 牡丹虾一只、剑鱼腩两片、三文鱼两片、油甘鱼两片、海胆一份- 鱼生片片片厚切鲜甜,海胆无过重明矾味、鲜甜幼滑🥰柚子酒泷五郎啜啜啫喱- 呃女仔嘅酒❗️柚子香酸甜醒胃,啫喱状滑捋捋,咕噜咕噜唔经唔觉就会饮好多😝
长假期留港消费实在太明智!
又俾我揾到间ichiban居酒屋😎