2019-07-30 799 浏览
有朋友老公系 Muslim, 所以同佢地食饭都要细心选择餐厅,经过soho区见到le souk 主要系食摩洛哥菜,同埋系米芝连餐厅,环境又好外国feel ,好有气氛,所以决定择呢间啦!佢地最爱食Hommos既野,所以我地选择左hommos chicken.Hommos 就系鹰嘴豆泥,佢地既豆泥调味得好好,唔会好似出面禁太过酸,夹埋香烤惹味既鸡肉同佢地既大饼黎食,健康又美味!之后叫左个crispy prawn salad 沙律菜好新鲜,用醋汁作酱,健康又开胃,沙律菜上放满烤过既虾仔,烤到好爽脆,果然系crispy 🍤, 正呀👍🏻之后我地叫左2个main一齐share moroccan seafood paella呢个系类似西班牙海鲜饭,都系烩饭既一种,但佢地系用上摩洛哥既饭,所以出黎效果好香,饭质感好特别,软熟不粗糙,配上各款海鲜,例如 虾,蚬肉,仲有好多红椒,青豆配料,好丰富好美味,呢个我地认为必食👍🏻lamb tagine呢个见每个入黎既人都叫,好受欢迎,用充满摩洛哥风貌既陶瓷锅盛装, 羊肉锅用上佢地家乡既香料配制,羊肉多汁香浓,好嫩滑,仲有其他配菜橄榄,豆,薯仔等。全都好入味!

之后叫左个crispy prawn salad

之后我地叫左2个main一齐share