2024-05-09 35 浏览
聚集众多美食嘅厚福街,有间选料认真又新鲜嘅隐密居酒屋🏮❤︎上寿司款款食材都好新鲜,质地紧致,特别系油甘鱼同吞拿鱼令我对佢地完全改观🥹完全冇腥味,仲有丝丝鱼香。果然新鲜嘅食物系吾需要额外调味同手法就已经足够回味😌︎ ︎❤︎黑松露番茄沙律爽脆多汁嘅沙律菜同蕃茄配搭油醋汁作为冷盘,够晒轻盈开胃🍅🥗但黑松露点缀又令佢平凡而不单调㖞😙❤︎鸡皮饺子以鸡皮取代传统饺子皮,油炸之后脆得黎又有鸡油香,馅料口味有猪肉同鸡肉两款,各有千秋😝❤︎ 串烧•鸡翼鸡翼改刀串上竹签,炭烧起黎受热更加均匀,淡盐调味我几喜欢😍好吊到鸡肉本身肉香❤︎ 串烧•烧鸡肝鸡肝烧到外酥内软,外层刷上一层又一层浓甜嘅照烧汁,吾食内脏嘅我都接受到🤣❤︎ 串烧•鸡肾火候控制适当,鸡肾口感吾会过干过软,爽口冇异味🐥
聚集众多美食嘅厚福街,有间选料认真又新鲜嘅隐密居酒屋🏮

❤︎上寿司

︎ ︎❤︎黑松露番茄沙律

❤︎鸡皮饺子

❤︎ 串烧•鸡翼

❤︎ 串烧•烧鸡肝

❤︎ 串烧•鸡肾
火候控制适当,鸡肾口感吾会过干过软,爽口冇异味🐥