翠林辣蟹舫

Greenland Spicy Crab
2020-08-29 89 浏览
之前一直都想黎翠林辣蟹舫,因为有时经过门口,都见到好多餐厅老板同明星嘅合照相,相信餐厅应该又番咁上下水准,已经喺餐厅餐厅做紧半价优惠,所以冒着肺炎嘅危险都要出黎食餐饱我同朋友就叫咗个麻辣鸡煲,而家都只系八十几蚊,呢度系半只鸡既份量,但系其实都相当多,材料就有芹菜、蒜头、冬菇、木耳、豆卜、花椒、八角,之前食过咁多餐厅嘅鸡煲,呢度嘅鸡肉就系最滑啦,而辣味其实唔算太浓,所以唔食得辣嘅朋友都可以一试登登登登我期待而旧嘅香辣酱油蟹终于到啦,连装蟹个器皿都架势过人一大只蟹依家都仲系做紧半价,二百几蚊,呢个价钱仲可以系边度揾到啊蟹钳其实都开好咗,我好轻易就可以搣到咁完整嘅蟹钳食落真系啖啖肉,仲要吸晒啲辣味,正呀呢部通菜都唔可以睇小,一埋枱就渣渣声翠绿色嘅通菜配上鲜嫩嘅虾仁,真系冇得顶呀
麻辣鸡煲
香辣酱油蟹
呢部通菜都唔可以睇小,一埋枱就渣渣声
飞天通菜
翠绿色嘅通菜配上鲜嫩嘅虾仁,真系冇得顶呀
2020-08-23
午餐