2021-01-31 146 浏览
星期五行完山, 落山医肚, 朋友的朋友介绍去御面, 因为唔熟元朗路,睇google 左行右行先揾到, 原来向大坑渠B仔凉粉附近。店子细细, 可能闲日又过左午餐时间,人流一般,静静地,抱著一般心情, 冇特别期望! 一坐下, 店员推介炸鸡球, 咁就信佢啦! 要了炸鸡球酸辣面。另外, 朋友话佢地猪手出名, 都叫埋! 仲有叫了炸鸡翼,这个一定安全。先来炸鸡翼, 一上枱趁热即食,肉滑皮脆! 食完先想起未影相, 所以相片只见鸡骨再来主角炸鸡球酸辣面, 鸡球分开上, 鸡球好香,少少咸香, 有啲似日式唐扬, 鸡球中间加了黄姜粉,又多一重香! 另一惊喜就系个鸡皮好脆,一啲都不油腻, 脆薯片咁,但系有鸡香味, 连平日不食鸡皮的我都食晒! 超赞。最后,猪手又淋又滑,一啲都唔油腻!几拾蚊大大碟, 好抵食! 可能肉类太出色, 酸辣面反而平凡了。这店有惊喜,好食! 已经谂定下次再去会叫啤酒或烧酒送炸鸡球、鸡翼、猪手😎🤣