2019-04-18 154 浏览
好耐冇见既大忙仁 终于约我食饭了。呢次想食点简单点,上海菜确系唔错既选择。香港地上海菜馆真不少,今次约到黎太子 逛著逛著 原来始创中心入面系有间胜价比不错既连锁上海菜馆呢。ll作为上海凉菜,鸡丝🐥粉皮不能少。配上青瓜🥒够清新 加埋麻酱真系为滑滑粉皮增添香浓味。ll作为一个糯米控,烟韧既年糕🥘 我真系好钟意食架。加上XO酱 鲜味`浓味`辣味,真系令成个主菜好惹味。一不小心 快全盘都给我干掉呢😋🍴 真的好烟韧好好味。ll另一款主食 拌面,上海面🍜不需过冷河 把芝麻酱香 全都吸收晒其中。芝麻酱真系配什么都咁美味呢。ll大大粒云吞 配以秘制辣油🌶,馅料足 大大粒,食多几粒都冇问题呀 好满足。ll上海菜好耐冇见既大忙仁 终于约我食饭了。呢次想食点简单点,上海菜确系唔错既选择。香港地上海菜馆真不少,今次约到黎太子 逛著逛著 原来始创中心入面系有间胜价比不错既连锁上海菜馆呢。ll最后点选甜品作结,今次点既系锅饼。薄薄既饼皮 配以豆沙蓉 绵密又不太甜呢。

鸡丝粉皮

l[鸡丝粉皮]l