2023-11-15 18 浏览
第一次嚟到上环食中东菜,环境好靓够哂气氛,尤其系餐厅个个半开放式厨房设计,厨师做好菜又即刻交俾侍应!朋友二人去咗食个lunch,叫咗个午餐套餐,只需要拣一个主菜,其余嘅就会去餐厅决定,午餐里面包括有三种打成软滑嘅泥溶:我最喜欢就系烟熏鹰嘴豆泥 $70,估唔到豆蓉都可以做到好似薯蓉一样,口感绵滑,加上橄榄油和香料,仲会带有淡淡的烟熏味,放上去软熟手制饼,食过不停。另外羊架都做得好出色$390,因为佢系主菜,会配上中东长形嘅饭,羊架配上乳酪酱,肉味唔会太抢味太浓郁,肥瘦刚刚好,有点焦香,沾上底下的乳酪酱中和了油腻感,真系不错!甜品方面都未免太丰富了吧,有新鲜嘅生果之外,仲有黎巴嫩出名嘅甜品,好似一啲炸米粉加Nutella造成嘅夹饼蛋糕一样,内里加上提子干烟烟韧韧,面头又脆口,口感一流!
第一次嚟到上环食中东菜,环境好靓够哂气氛,