2024-09-26 400 浏览
好多年前食过油麻地𠮶间泰Cool嘅lunch, 感觉麻麻,午市套餐嘅食物好似整定咁,唔够热,𠮶次试咗咖哩牛腩农夫包同炒金边粉,味道都唔系好啱我口味。但系有位都几识食嘅朋友佢就觉得泰Cool好好味, 于是有啲餐饮券就去再试,原来油麻地分店已经结业,全港仲有三间分别睇将军澳天晋、鲗鱼涌同九龙湾丽晶花园。今次我去咗将军澳分店,lunch时间都爆场,lunch set大约六十几蚊,仲要免加一。不过我哋今次就散叫。食咗朋友推介嘅咖哩软壳蟹🦀农夫包。卖相同味道都已经同我n年前喺油麻地店食嘅好唔一样,成件事进步咗。面包有切开方便食客食用,面包焗得香脆(不过有一边㶶咗少少), 配上加咗蛋🥚嘅泰国黄咖哩,个汁真系好适合送饭送面包,好惹味。反而软壳蟹份量就少咗啲。另外点咗青胡椒炒蚬,份量都算多,似大排档豉椒炒蚬嘅味道,挂咗个蚝油味酱汁,会越食越辣嘅风味。炒金边粉都仲系麻麻哋,味道层次唔够丰富,似中式湿炒河,泰国风味唔够。主餐牌写住要加一,但唔知系咪因为我哋weekdays嘅lunch去食,最终冇收到加一。呢餐总共大约400蚊。

不过我哋今次就散叫。食咗朋友推介嘅咖哩软壳蟹🦀农夫包。