呢间火锅店入到去就感觉到气氛好热闹。餐厅环境唔算豪华,但干净企理,灯光暖黄,令人好放松,行文青风。我哋拣咗金汤花胶鸡锅做汤底,汤好香浓,啱啱开始煮已经觉得好滋味,额外order啲花胶入去煮耐啲更加滑溜入味。火锅料选择好多,试咗SRF美国极黑和牛片,油花分布匀称,涮几秒就好嫩滑,仲有脆鲩鱼片,入口好脆同鲜甜。台北鸭血滑到好似豆腐咁,而爽脆墨鱼就真系好似个名咁,好脆身。仲有好多特色蔬菜,例如平时好少见嘅水莲、紫萝卜、紫白菜等等。熟食方面,烧乳鸽皇系个人飞佛,外皮脆口,肉质嫩滑,大家一人一只啃住超开心。仲有炸午餐肉同响铃,炸得金黄酥脆,非常邪恶但非常好味。饮品方面有好多选择,冻热都有,特别推荐热清酒同热维他奶,好啱最近嘅冻天气。最后甜品亦唔马虎除咗雪糕款式多,仲有手作甜品,椰汁雪燕好清甜,雪燕滑溜溜,榴莲大福系榴莲迷嘅福音,入口软绵绵的,仲有啲涷住嘅榴莲香味散出嚟。食完仲有哈密瓜同西瓜作为饭后水果,清爽解腻。整个晚上好开心,打边炉真系最适合一家人围埋一齐倾偈食饭,气氛好热闹又温馨。~~~牛站(駅)麻辣火锅放题 (铜锣湾)铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场二期11楼

~~~
牛站(駅)麻辣火锅放题 (铜锣湾)
铜锣湾骆克道463-483号铜锣湾广场二期11楼