2019-05-28
上次行去第三街无发现呢间嘢,但睇到好多media 报导,今次就特登去揾吓系边兼帮趁吓。同朋友一齐去,我就叫咗招牌Hashtag, Barista 话系学咗cocktail 𠮶种整法,入面会有柠檬同咖啡,饮落会酸甜酸甜咁,同行嘅朋友拣咗Dirty, 咁我就试下啦 # Hashtag 啦。喂系几好饮㖞,感觉系cold brew 咖啡加咗啲酸,但又离奇地夹,酸酸地甜甜地,又带有咖啡味,系几醒神,又几特别,好似之前系清迈饮𠮶只橙味咖啡咁。朋友嘅Dirty 都唔错,我试咗啖,咖啡味都好香吓。同场加映有个customized 嘅croissant, menu 上有几只包base 拣,再拣芝士,再拣配料。我哋拣咗croissant x cream cheese x avo x salmon. 全部都好新鲜,尤其个牛油果,结果岀嚟好食到朋友都赞不绝口。最后𠮶张畀返credit 𠮶位整得好靓分到三等份嘅朋友! 😂🥰