2023-11-02 55 浏览
🥟饺子一向系我最喜爱嘅平民美食💕不论汤饺、煎饺,只要系好饺我就会想去𠮶间舖拜访一下🤪今次去到太子嘅丰信饺子店,系网上见到超级邪恶又吸引嘅💛金沙煎饺即刻bookmark咗,其他饺子店都唔见有㗎。夜晚6点几嚟到已经超多人排队堂食或外卖,要有心理准备等下同搭枱。饺子口味选择都几多,有时会有期间限定或者新口味👏🏻仲有好多款冷热小食。云耳椰菜鲜肉饺(煎饺,邪恶金沙)汤饺加$2转煎饺,再加$16就变成邪恶金沙煎饺😈见到金黄色又饱满嘅饺子真系几吸引,云耳、椰菜、猪肉比例平均,食到爽口嘅云耳同软滑猪肉。外皮好香口,食到咸蛋黄嘅香味,颗粒度较高,唔系超级起沙好腻口个种,所以食落无想像中咁heavy😚😚招牌秘汁拼盘咩都有啲😆有鸡翼、卤蛋、鸡肾、牛腱,咸咸甜甜嘅酱油汁入晒啲食材度,鸡翼大大只,鸡肾口感竟然几腍滑,唔系一般好有嚼劲个种😛清热润喉罗汉果甘草茶味道好清香,好解渴,食邪恶既饺子配呢个可以平衡一下☺️人均消费:$80推介指数(10分为满分):7.5分

云耳椰菜鲜肉饺(煎饺,邪恶金沙)

招牌秘汁拼盘

清热润喉罗汉果甘草茶
味道好清香,好解渴,食邪恶既饺子配呢个可以平衡一下☺️

人均消费:$80
推介指数(10分为满分):7.5分