2K
2007-09-28 10 浏览
约中学同学0系呢头食lunch... 时间1:00pm, 想去的囍宴爆了棚, 行行0下求其拣了呢度, 叫了个2 人lunch set, 拣了海南鸡同XO 酱茄子肉丝之类0既煲.海南鸡好似系佢d 招牌0野(?) 咁款, 不过唔系好掂... 首先佢并唔似海南鸡(不论泰式/新加坡式), 似普通白切鸡/盐焗鸡, 肉质死实, 好干好硬, 认真唔掂. XO 酱茄子肉丝个煲就好d, 不过超油. 另外好搞笑地个lunch 套餐并无饭, 要另外叫.环境一般, 唔算坐得舒服不过起码唔迫; 招呼都算系咁, d 阿姐出奇地好礼貌.整体相当麻麻... 不过算啦, 今日都系志在出0黎同朋友聚0下旧倾0下偈食0下饭, 去边都无乜所谓了. 不过好肯定0既系, 呢间0野免得过我都唔会再0黎食.