2023-04-06
上年10月,我去荟景食左个以龙虾主题自助餐,太忙了,唔记得写返食评。我觉得呢间自助餐性价比几高。佢最抵系7岁以下免费。是次自助餐好似系Klook定KKday买的,4大1小,好似$400内一个。以龙虾做主题当然有冰龙虾,又有焗龙虾,任你拎,refill都好快。味道系正常,我觉得热好食过冻,冻龙虾啲肉好似会un 啲。佢热食冷盘都好正路,有粉丝蒸扇贝,点心,pizza样样都有啲,有刺身冻嘅贝壳类但系就冇长脚蟹。不过令我最惊喜嘅系有威灵顿牛食,威灵顿牛喺出面食好贵,依家任你食,而且好好食,入面旧肉好淋好juicy 。甜品方便质素中规中矩,有movenpick 雪糕,反而我觉得佢饮品几多元化,有几款罐装饮品,我觉得自助餐最好有得任饮,有啲得一杯餐饮感觉唔多够。总括嚟讲几满意呢间自助餐而且价钱唔算好贵有7岁以下嘅小朋友更加觉得好抵