2018-07-24
工作中午餐,因为赶时间,在呢条好多餐厅嘅街揾咗呢间米线店,普通茶餐厅格局,格面放有点餐纸,有自选配菜,或有啲特定嘅款式,点好餐要耐心等一阵等待期间我去咗餐厅厕所,沿途地板好滑(好似溜冰会跣低咁)后栏又厕所对出又洗紧碗,厕所🚽残旧,讲真几后悔去咗呢度嘅厕所,好倒胃口又危险!猪肠莴笋笋条云吞麻辣米线($34)配菜有包心菜、芽菜、芫茜、豆腐皮、萝卜干,卖相不错,配料好多,细猪肠弹牙,有肥脂又唔会太多,好夹辣汤,好味,云吞系广东或,皮薄嫩滑,猪肉馅料有肉汁,好味,莴笋条粗身,爽脆清甜,辣汤中清清地好味,米线有咬口弹牙,唔会软趴趴,汤底微辣,配菜豆腐皮几特别,豆香浓又有咬口,萝卜干比少少,又辣又有咬口,好惹味,边流鼻水边食!苹果醋($10)罐装果醋,酸酸地解辣几好,不过唔够冻凉拌皮蛋($30)叫一碟分享,皮蛋唔大只,蛋白系浅玻璃绿色,弹牙嫩滑,蛋黄无流心,沙沙的唔实,辣椒🌶️减低蛋腥味,我食开少辣都食到,好味!同事食:猪红萝卜贡丸清汤米线($34)萝卜鸡翼尖麻吉烧麻辣米线($34)同同事换咗一件麻吉烧,其实系年榚引鱼蛋,弹牙烟韧好味!加多宝($8)店员爽手唔多就话,快快手食完走食物好味,但厕所要改
苹果醋($10)罐装果醋,酸酸地解辣几好,不过唔够冻
同事食:
猪红萝卜贡丸清汤米线($34)
加多宝($8)
店员爽手唔多就话,快快手食完走
食物好味,但厕所要改善(店内装修得几靓都无用,后栏倒晒胃口!