2017-08-31 72 浏览
番工咁辛苦,收工唔系唔食好d奖励下自己嘛?原来太子都有条酒吧街,就系旺角警署后面,以后想同朋友饮酒倾计,唔洗去咁远喇!今日黎到朋友介绍既channel 3,招牌大大个红色牌好易认。因为早到,店员安排我们坐二人位,不过如果下次再黎,一定会坐bar枱,睇住调酒师系面前调酒,咁先够气氛。一坐低,店员摆低左餐牌同nuts。我同朋友都好肚饿,所以一边睇餐牌已经一边食紧。平时墨西哥脆片食得多,原来配沙律酱食味道更好,感觉无咁热气,食唔停口。西班牙香烧乳猪仔一片烤过既法包做底,以小蕃茄和青瓜夹住乳猪黎食。烧乳猪,刚才店员介绍才知道原来净系腌制乳猪已经要两日。眼前一道小菜式,背后师傅却非常用心制作,味道果然不错,乳猪皮烤得脆卜卜,肉和脂肪比例刚好,以蕃茄和青瓜夹住一齐食更带点清新既口感,没有油腻既感觉,食完仲想再食,不过法包就普普通通。芝士杂菜烟肉焗酿大菇大啡菇刚焗起热腾腾的,juicy多汁,加上烤干的烟肉片和芝士,咸香可口,一软一干,双重口感,芝士控表示如果再多d芝士更好。秘制酱汁,带点酸味,十分开胃。德国蜜汁烧猪手今日既主角系蜜汁烧猪手,看见每一枱都会点一只猪手,店员表示,他们招牌猪手每月都会卖出

墨西哥脆片

德国蜜汁烧猪手
今日既主角系蜜汁烧猪手,看见每一枱都会点一只猪手,店员表示,他们招牌猪手每月都会卖出四百多只,我本身都喜欢吃猪手,就不用犹豫,马上叫一只试试。猪手一上枱,第一个感觉系好大只,以薯角和沙律菜伴碟,看见已经好兴奋。猪手皮烤至干身,但切开𥚃面d肉好嫩滑,本身猪手经过腌制已经有味,但不会太咸,可以再点蜜汁加点甜味,味道更佳,若配啤酒下菜,更显风味。

德国蜜汁烧猪
最后,点了两杯饮料,朋友点了稳阵既snowball,七喜加鸡蛋酒,味道清新。我点了好浪漫既巴塞隆纳barcelona,有我喜爱既士多啤梨,果然同个名一样,甜甜的。

snowball,barcelona

本身第一次到channel 3,看著餐牌有点迷惘,著店员为我们介绍一下招牌菜,店员内心解答,并介绍特色,又长知识了。看著店员和顾客既互动,有不少常客。总括而言channel 3是一个和三五知己饮酒聊天,放松减压既好地方。下次黎要试下招牌牛面肉!今日竟然无货!另一店员大推既系招牌板烧西班牙黑豚肉,特点系他们的猪只吃素,只系煮至八成熟,肉质更显嫩滑,小妹我唔够胆食唔熟既猪,就留俾有胆既人试喇!?
2017-08-29
墨西哥脆片