2024-12-11
上星期朋友约我收工去chill下,想带我去一间叫做 House FiftyEight 嘅餐厅,听朋友讲佢地啲西餐好好食,尤其系佢地个忌廉青口,钟意食青口既我紧系即刻gogo。去到见到餐厅嘅环境类似酒吧,但同时有好多餐枱同卡位,坐落都几宽落舒服,气氛同音乐配搭好好,俾我嘅第一印象已经好高分。以下系我今次用餐嘅几款推荐美食:吞拿鱼沙律十分推荐呢一道吞拿鱼沙律,新鲜既吞拿鱼刺身搭配蔬菜同特制酱汁,吃落清新又开胃,非分适合想要轻食嘅人。吞拿鱼的鲜甜同沙律嘅爽脆相得益彰,令人一试难忘。菇汤菇汤香浓滑顺,菇香四溢,浓郁嘅口感令人一喝就爱上。汤底嘅调味亦恰到好处。忌廉青口配多士黎到主角,呢道忌廉青口好令人惊喜,青口鲜嫩,忌廉酱非常香浓,搭配香脆的多士,令人每一啖都充满满足感,同时份量十足,好适合同人share。是一道必点嘅小吃。美国肉眼10oz美国肉眼亦系重头戏,10oz的份量两个人食岩岩好,肉质嫩滑且多汁,烤制后外焦内嫩,肉香四溢,钟意食牛扒嘅千祈唔好错过!House FiftyEight 除左用餐区外,仲有娱乐区,有飞镖机、Beer Pong等可以玩,享用美食嘅同时,亦可以同friend饮返两杯
吞拿鱼沙律
菇汤
忌廉青口配多士
美国肉眼10oz
House FiftyEight 除左用餐区外,仲有娱乐区,有飞镖机、Beer Pong等可以玩,享用美食嘅同时,亦可以同friend饮返两杯酒,玩下酒game,特别适合成班人聚会或庆祝场合,快啲去试下啦~