2021-10-02 196 浏览
今日超级眼瞓,中午冇食饭谂住饮杯咖啡醒神下,途经APM见到呢间新开咖啡店所以谂住试下 (呢间咖啡店开喺公开嘅公众位置,好多人都唔知啲枱櫈系呢间咖啡店),我见好多人排队所以揾个位坐住等冇咁多人先去买,担心买完冇位坐。坐咗一阵,有位戴著眼镜的年轻店员过嚟有礼貌咁逐枱请冇买饮品嘅人离开,让返张枱俾买咗饮品嘅客人,真系赞呢位店员有礼貌的,佢嘅应对同语气令人舒服兼唔会得失任何人,因为好多公公婆婆都唔知要买咗饮品先坐得。当佢行到嚟我度,俾餐牌我而又介绍咖啡同咖啡豆嘅分别俾我知,我好好奇又大乡里,好似第一次饮咖啡咁好多问题 (实质我有超过10年饮咖啡经验 😝,只系平时冇咁多选择),佢都一一有耐性咁解答,真系抵赞!最抵赞系佢明白我担心排队买完咖啡冇位坐,居然肯帮我排队,咁当然好窝心啦,不过又唔可以要人哋咁帮我同惊连累佢俾公司闹,最后我见好多位我就话自己买得喇!呢一刻好想写封嘉许信俾佢公司表扬佢嘅礼貌,应对同对咖啡豆嘅专业知识。入正题,平时饮开其他咖啡店嘅朱古力咖啡,呢杯朱古力味唔会太浓,比较适合我。同埋,呢度有两款咖啡豆可以选择,好彩四眼哥哥耐心解答,到柜枱时选了只果味冇咁重嘅咖啡豆。以后饮咖啡又多一

以后饮咖啡又多一个选择!

2021-09-21