2022-01-23
身为面控既我, 都好钟意食米线, 而间老板娘我都关注左好耐, 见长期都稳居米线关注组头三甲, 所以就算排左个几钟队, 都想试一试, 但真系名不过实, 什至觉得唔好食, 又唔平, 所以唔会有下次。麻酸辣汤米线, 酸菜辣牛腩, 招牌酥炸鸡球 ($48+10)劲浓味精, 浓到带苦, 而且我叫BB辣, 系超级辣, 冇可能系bb辣, 成个汤底就系劲酸劲辣劲咸同带苦, 系食一两啖, 就要休息一下个种, 所以最尾我都食净一半。到酸菜辣牛腩, 酸菜浸左落汤底, 所以牛腩系冇酸味, 牛腩份量足, 有3-4大旧, 但真心太un了, gel 到我牙骹松都吞唔到, 到讲一讲好, 知道炸鸡球系最受难迎, 所以我地都有叫, 系好食, 新鲜炸起, 然后就冇特别了。蒙古汤米线, 卤汁猪粉肠, 反斗虾胶豆卜 ($48+10)蒙古汤都有叫BB辣, 而个辣度就合理得多, 汤底系特别既, 比较少见, 但味道我就还好, 粉肠软谂, 冇异味, 反斗虾胶唔好食, 虾胶劲细旧, 味道同口感都食唔太出, 豆卜好硬, 炸到好吉口, 成旧野好硬同冇咩味。桃胶杞子茉莉花茶 ($18)听闻自家制, 欣赏既, 味道清甜, 但定价太贵, 而枝容量
蒙古汤米线, 卤汁猪粉肠, 反斗虾胶豆卜 ($48+10)
桃胶杞子茉莉花茶 ($18)
听闻自家制, 欣赏既, 味道清甜, 但定价太贵, 而枝容量比罐装汽水还少。