2019-08-27
夜晚约朋友食饭又要周围揾好西食,咁啱呢排好想锯下扒,所以就拣咗去荔枝角金凤大餐厅。 一见到个menu有好多扒锯,真系令人好兴奋! 呢类餐厅喺香港真系买少见少。。。白汤加餐包呢个海鲜忌廉汤真系真材实料,入面真系有鱼肉咖! 加埋餐包一齐食,已经令我饱咗一半!好正!美国安格斯肉眼扒餐 ($155)肉眼扒叫咗七成熟,比预期中煎得生咗少少, 不过肉质同味道都唔错,完全满足到我想锯嘅扒嘅效果! 肉味香浓,可以媲美出面食二百几三百蚊嘅扒。薯格炸得都好香脆可口!带子牛柳餐 ($138)牛柳就叫咗五成熟加蒜蓉汁铁板上。好可惜牛柳口感比预期中差。肉质比较奇怪, 唔知点解啲肉好稔,甚至有啲霉嘅感觉,其实如果唔加汁落去铁板度可能会好食啲。。。 因为加埋啲汁,薯条都变得稔晒。带子食落冇乜特别,还可以啦!跟餐仲加咗15蚊,就有蕃茄汁意粉。好有以前锯扒伴碟嘅茄汁意粉味道。好彩肉眼扒质素唔差,满足到我想锯扒嘅欲望啫~~
白汤加餐包
美国安格斯肉眼扒餐
美国安格斯肉眼扒餐 ($155)
带子牛柳餐
带子牛柳餐 ($138)
好彩肉眼扒质素唔差,满足到我想锯扒嘅欲望啫~~