年头去完白马滑雪⛷️依家又好挂住系白马嘅时候😍点知俾我揾到系铜锣湾有一间以白马为灵感嘅居酒屋🍴即刻带C先生去啦~餐厅装修得好有日本嘅感觉🇯🇵除咗有怀旧日式海报,仲有啲滑雪板🎿梳化座位够宽敞舒适✨呢度的cocktail menu好特别,以和柄👘对应不同嘅cocktail🍹有选择困难症仲可以掷骰仔黎决定🎲Karakusa Luck 唐草🌿玻璃盒充满烟熏迷雾,打卡一流🤩由Kinobi Gin、Green Chartreuse调制,带有青柠和姜味🫚很易入口~Sakura Blessing 樱🌸粉红色的卖相好少女💕由Daiyame Shochu、Roku Gin,Sakura Liqueur调制,带有柠檬玫瑰味🌹我哋点了二人前套餐,有十一品🤩前菜🍣有我最爱嘅炙烧北海道帆立贝和三文鱼,仲有芥辣八爪鱼🐙唐扬炸豆腐外脆内滑,豆味香浓👍🏻甜甜辣辣炸鸡🍗炸皮沾了酱汁仍然脆口😋酱汁微辣带酸甜,非常惹味🌶️串烧🍢亦非常丰富~第一次食溏心蛋豚肉卷🥓,溏心蛋酱混合豚肉真系好夹~爽口清新嘅山药,配咸香嘅明太子一流👍🏻仲有啖啖肉嘅紫苏鸡腿肉🍗和金菇肥牛卷🍖太卷分别有寿喜烧牛肉🥩和牛油果🥑忌廉芝士🧀2款。一款油香丰富,一款

我哋点了二人前套餐,有十一品🤩

前菜🍣有我最爱嘅炙烧北海道帆立贝和三文鱼,仲有芥辣八爪鱼🐙

唐扬炸豆腐外脆内滑,豆味香浓👍🏻

串烧🍢亦非常丰富~

太卷分别有寿喜烧牛肉🥩和牛油果🥑忌廉芝士🧀2款。一款油香丰富,一款口感绵滑,各有特色~

主食拣了寿喜烧牛脊肉乌冬🍲
乌冬系我钟意嘅烟韧口感❣️ 寿喜烧汁香甜唔会过咸,仲有牛肉肉汁鲜味👍🏻

甜品吉士鲷鱼烧🐟可爱嘅鲷鱼烧外皮微脆又带麻糬嘅烟韧感,入面有满满嘅吉士🥰配料仲有黄豆粉蕨饼、抹茶雪糕🍵茶味啫喱和水果🍓

环境舒适✨职员非常有礼貌🤵🏻‍♀️

#铜锣湾美食 #铜锣湾餐厅 #铜锣湾酒吧 #铜锣湾打卡 #打卡餐厅 #hakuba #loungehakuba #白马 #白马居酒屋