2021-03-12
今日同朋友起荔枝角香工买平靓正衫。行完揾晚餐地方,见原来地库有一间餐厅就入去试。见个2人火锅套餐有我们至爱的麻辣鸡煲,几吸引就嗌咗。(唔拣鸡煲仲可以拣酸菜鱼/麻辣水煮鱼)火锅餐跟一碟手切安格斯肥牛,原本以为好细碟,来到原来好大碟,感觉有磅半。鸡煲我们嗌咗BB辣,其实比想像中辣,但钟意食辣的我觉得好正。味道香浓,鸡都几滑,只系略嫌细件左D。食完鸡后加汤食火锅,唔洗豉油都够味。最惊喜竟然系安格斯牛,好食爽口!食哂整碟真系大满足。餐牌将肥牛摆配料果行,以为系普通细碟,无念过咁大碟,睇番原来碟牛都要二旧水,同鸡煲都系主角!所以呢个2人餐其实系双主打,有鸡又有牛!最后要赞下个水晶宽粉,好衬鸡煲的味,劲弹牙!如果两个女仔食,其实呢个餐有点多肉,建议其实可以少D牛,但多些配菜,例如加少少饺子/豆皮/响铃,会更吸引。跟餐加$7有咸柠梳打,以为系比一罐我哋,竟然比冰杯,抵饮!埋单3百几每人唔洗2旧水,性价比算高。