2021-12-24 191 浏览
12月23日与同事一同食晏,行过见系新开、多人食同装修都唔错就去试试。好啦~首先去等位,OK等唔系问题,我等....等位其间见有人叫杯饮品几吸引,谂住一阵试下,但最后发觉走𠮶阵差唔好冇饮过,咁就打消左呢个念头(入到去见餐牌,𠮶杯叫芒果沙冰)。一行三人叫左2个安格斯牛扒餐及1个鳗鱼蛋包饭。等左约10分钟食物上枱。先讲下鳗鱼蛋包饭,饭唔系热的,而鳗鱼就唔系平时食𠮶只味(包括鳗鱼寿司、鳗鱼炒饭、鳗鱼饭... 𠮶D味)。跟住讲下安格斯牛扒,见卖相唔错,牛扒都唔系超薄𠮶只,有少少厚度。起初切侧边都几好,但切深少少就见有血出,中间好似冇整过咁(唔知有冇3成熟,其实只得表面系熟)。咁生,紧系叫佢再煎整返熟佢啦~侍应话唔会番煮,会另外整一份出黎。OK,咁等...。等到12:45分仲未有,因1点要回公司,唯有转外卖,到12:50先有得攞外卖。返到公司就谂住应该冇问题啦,话晒都再煮。一打开,块扒well done,唔紧要,可能惊生得济,今次块扒冇问题,但见D饭有部份有D红点,睇落唔似血水,又唔似红姜,都唔系咁敢食,滗出黎,但结果放工返到屋企就肚痛,要去洗手间。

好啦~首先去等位,OK等唔系问题,我等....

题外话/补充资料: 冇下次
2021-12-23