2018-02-10
黄金海岸嘅麦记,我一直都觉得系香港数一数二最好环境嘅麦记,因为对住无敌嘅海景,仲有好多世界各地嘅邮艇,坐响度食个餐可以望住咁嘅美景,一生一大乐事⋯⋯可惜,今晚之后,我应该唔会再去一入去,见到得几枱人,周围都好多位,但系每张枱都有盘未清,心谂⋯可能未做得切啫⋯⋯再望一望,哇~~一地都系垃圾,好污漕~~~好艰难先揾到个位可以接受坐落去。你以为员工好忙?又唔系,counter里面有成五个年青员工响度,但买嘢食嘅客人系一个起两个止,我坐响度用餐大约30分钟,见到之前未收嘅餐盘继续未收,刚食完嘅客人餐盘就当然冇人会收啦,所以餐厅得几个客人,但就枱枱都有餐盘。以前会见有好勤力嘅姐姐收嘢清洁,今晚只见一班员工响度围埋大声讲大声笑,其间仲有个年青女员工一边行一边用脚踢箱垃圾去后门,之后返到counter 仲笑住同其他员工讲粗口⋯⋯我知,依间只系麦当劳,冇服务系正常,但咁差嘅卫生环境同咁大声讲粗口嘻嘻哈哈嘅⋯⋯我确系未见识过⋯⋯几好环境都冇用啦!