2021-12-17
经常都会喺荔枝角返工,一收工就会同同事去食饭,喺荔枝角都有好多美食,今日就食一间好出名嘅港式扒餐。金凤大餐厅 ,依间餐厅间间都爆满,今日好好彩嚟到啱啱有位唔驶等。呢度地方都几阔,落坐得都几舒适。点完餐之后首先会上个例汤同牛油餐包,例汤可以选择罗宋汤 or 忌廉汤 。罗宋汤材料都好多,带有少少微辣,酸酸甜甜饮完特别开胃。杂扒餐 112 元 加生蒜 蒜蓉汁先用铁板上,店员为你加蒜蓉汁,一落蒜蓉汁睇住个铁板滋滋声,感觉好兴奋。杂扒餐真系好抵食,份量非常之多,有猪扒,牛扒,肠仔,火腿,薯条。猪扒好厚身,而且仲好入味,肉质好松软。重点系啲生蒜,配埋啲蒜蓉汁牛扒一齐食,味道都好有层次。贵族牛扒 五成熟 牛扒好大块而且好厚身,因为用铁板上,点五成熟加埋铁板热力就啱啱好,肉质非常鲜嫩,而且牛肉味好香好重,入口相当Juice,配埋生蒜一齐食,令到牛肉嘅鲜味更加突出。真系好惹味。果然系香港出名嘅扒房,食物嘅质素非常之高,而且价钱好大众化,性价比好高。我哋食完嘅时候,门口已经排晒队。间唔中食一餐锯扒都几开心。
杂扒餐 112 元 加生蒜 蒜蓉汁
贵族牛扒 五成熟