🎀铜锣湾。多人聚餐必尝‼️必食脆皮油香片皮鸭🦆🎀🪄店名* #古琴雅苑🔮地址* 铜锣湾波斯富街99号利舞台广场8楼B号舖🔮🗾分店地区🗾 尖沙咀,铜锣湾,湾仔💰价钱$1436 已加一 (4人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同区推介👉地区搜寻🔍🗾#pickyme_铜锣湾剩系食呢一类👉食物类型搜寻🔍🍜#pickyme_中菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐厅环境🎵太耐无约过一大班人食饭拉 今次去左试呢一间都几出名既中菜 专食片皮鸭 见到网上介绍都好出色 而且选择都好多 所以就拣左呢一间黎聚下 黎到既时候都见到全场满座 气氛十分热闹 等左一阵终于可以入去就坐 设计装修都几别致 墙上挂住好多特色古画 相当有书卷风 座位都够宽敞 主要做大枱生意~厨房采用透玻璃设计 如果坐系附近就可以见到厨师处理片皮鸭😍整体环境都几舒服 侧边做左镜面设计令空间感望落更宽敞~🍽️食物质素🍽️食物选择非常多 如果唔想花时间拣咩都可以试下佢地套餐set 最近配合季节 餐厅新出左春日寻味欢聚古琴 餐牌 菜式都几应节☺️另外仲有好多特别既中国菜式 见到都觉得好吸引😍👀评分💖💖💖💖🪄烤北京填鸭(全) 配鸭卷饼&配料$438黎到呢间当然要
🎀铜锣湾。多人聚餐必尝‼️必食脆皮油香片皮鸭🦆🎀

🪄店名* #古琴雅苑
🔮地址* 铜锣湾波斯富街99号利舞台广场8楼B号舖🔮
🗾分店地区🗾 尖沙咀,铜锣湾,湾仔
💰价钱$1436 已加一 (4人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐厅环境🎵

🍽️食物质素🍽️

🪄烤北京填鸭(全) 配鸭卷饼&配料$438
黎到呢间当然要试下佢地最出名既片皮鸭拉😎佢地既片皮鸭上碟方式都我以往系出面食有啲分别~首先配料方面除左有京葱,青瓜,烤鸭酱外 今次多左酸梅酱及哈密瓜 配搭相当新鲜 哈密瓜甜度十分够 减低片皮鸭油腻感 而片皮鸭系用左佢地鸭形碟装住 几特别!鸭卷饼厚薄适中 味道都唔错~

🪄荷叶杭州鸡(半)$185
另外我个人都好中意食鸡 所以叫左半只杭州鸡食😍佢系用荷叶包裹住再焗 所以味道好清香 鸡肉超级嫩滑 味道偏清淡 十分适合我😆店员更会即场系我地面前拆鸡

🪄爆火鲍鱼小炒肉$188
呢一道菜式偏向重口味 都有啲辣 肉片及鲍鱼较薄身 连同韭花一齐炒 都几岩送饭!

🪄京酱斑球$175
平时食得粟米斑腩比较多 今次第一次试呢一款京酱斑球 朋友都大赞几好食 佢嘅斑头炸得好香脆 而且炸皮好薄 京像甜甜酸酸甘 几开胃😉 而且份量都几多 好大嚿 超正😆

👀评分💖💖💖💖💖
🪄花雕醉鸡(免费)
原来餐厅而家订座系会送呢一个花雕醉鸡 份量大概有四分之一只鸡 鸡肉十分的嫩滑 鸡皮好爽脆 佢嘅花雕酒味好香易入口!

🪄鸡丝粉皮$88
鸡丝粉皮都系必点 捞埋麻酱嚟食味道都几唔错 而且呢一款菜式系唔辣嘅 十分之啱我口味😆

🪄南翔小笼包(6件)$85
估唔到佢呢一间嘅小笼包都唔错㖞 佢嘅包皮整得好薄 食落去入面啲汁爆晒出嚟 超邪恶😆

🪄可乐/2 $56
饮品就比起平时个价钱稍高 如果平少少就更好喇

🪄餐前小碟$18
餐前小点佢畀咗啲酸萝卜畀我哋开下胃 味道几特别😂

🪄茶介/4 $72
茶味够香浓 不错~

(5个💖为最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整体评级⚜️