2023-09-03
今次我同🐢🍯过左海食好西🤗系铜锣湾Sogo附近上楼既居酒屋🍶居酒屋选用既日本海产系每日新鲜空运到港👍🏻场中间更设有小型浜烧台以缩短传菜时间让食客品尝最新鲜的菜式另设有吧枱位置仲可近距离观赏师傅的手艺🤗前菜系野菜条伴鳀鱼酱 $34鳀鱼酱系多春鱼 & 沙甸鱼mix埋既酱,咸香味浓,野菜条有青瓜🥒、红萝卜🥕同埋沙葛,配埋一齐食又真系几特别几夹🤤矶野寿司盛合八款 $368刺身全部都好新鲜👍🏻有赤身、海胆甘甜、油甘鱼、牡丹虾弹牙爽口、三文鱼肥美、火炙左口鱼边油脂香浓、 帆立贝鲜甜、鲍鱼弹牙唔韧🤤原只响螺刺身 $438连壳上卖相吸引,打卡一流📸!咬落爽口鲜甜,口感一流!盐烧喜之次 $880日本人视为最珍贵的鱼类之一,呢条鱼叫『喜之次』。系日本的地位相当高,与河豚、𩽾𩾌并称日本三大鱼,有「深海红宝石」的美名! 我地拣咗最简单嘅方法就系用盐烧🤗令本来油脂分布充足的喜之次更香更嫩滑,味道好鲜美,烧完仲令鱼皮更香脆👍🏻好味🤤
系铜锣湾Sogo附近上楼既居酒屋🍶
仲可近距离观赏师傅的手艺🤗
前菜系野菜条伴鳀鱼酱 $34
矶野寿司盛合八款 $368
原只响螺刺身 $438
连壳上卖相吸引,打卡一流📸!咬落爽口鲜甜,口感一流!
盐烧喜之次 $880