2021-08-22 225 浏览
疫情下同姊妹见面嘅机会减少,难得相聚,特地选了位于百乐中心17楼的『Layback』Cafe,贪其方便就脚,味道唔差,重点系店员好好人,倾耐d 都唔怕俾人赶走!!餐厅布置得整齐干净,后排仲有一个舒适小天地,令人感觉放松。餐牌选择丰富,亦系Layback 既特点,由沙律,鸡翼,到薄饼,汉堡, 意粉,意大利饭都有齐。最估唔到系连油封鸭腿,英式炸鱼薯条等西餐都有得食,啱晒带朋友过黎威威,成为左我最近既开饭热点。🎯Green Giant $76每次黎都必点一杯既超级健康饮品,由羽衣甘蓝,牛油果,青苹果, 香蕉, 菠萝一齐打成,口感似乳酪,唔会太甜,香滑又滋润,好饮。🎯Spring's Tale $58餐厅既饮品都好特别, 可以对应唔同嘅症状,朋友刚好有点感冒,店员介绍这款由梨膏,接骨木花膏, 薄荷, 梳打制成既Mocktail ,口感似药水,饮完喉咙真系舒服晒。🎯霹雳霹雳烤法国春鸡 $188法国春鸡摆盘真系好靓,鸡只外皮烧得金黄香脆,十分诱人,配菜有菠萝,小蕃茄,栗米芯,仲有生菜沙律,有肉有菜十分健康。同朋友一人一半分享, 鸡肉腌得入味,多汁又软淋,轻轻一咬,已经皮肉分离, 外皮特别香脆,好好
疫情下同姊妹见面嘅机会减少,难得相聚,
特地选了位于百乐中心17楼的『Layback』Cafe,
贪其方便就脚,味道唔差,重点系店员好好人,
倾耐d 都唔怕俾人赶走!!

餐厅摆设走年轻, 型格路线

后排的小天地,给人舒服温馨的感觉

餐厅布置得整齐干净,后排仲有一个舒适小天地,令人感觉放松。

餐牌有多款食物选择

下次黎,或者会试下食汉堡包 😆

Green Giant

🎯Green Giant $76

Spring's Tale

🎯Spring's Tale $58

霹雳霹雳烤法国春鸡

🎯霹雳霹雳烤法国春鸡 $188

法国春鸡摆盘真系好靓,鸡只外皮烧得金黄

整只鸡都啖啖肉,够晒滑

同朋友一人一半分享, 鸡肉腌得入味,
多汁又软淋,轻轻一咬,已经皮肉分离, 外皮特别香脆,好好食,如果只鸡大只d ,再多d 肉,会更好。

大澳虎虾干配北海道帆立贝龙虾汁意大利饭

🎯大澳虎虾干配北海道帆立贝龙虾汁意大利饭 $168

由于是即叫即煮,等了大约半小时,
香喷喷既意大利饭就煮好上枱 !!

龙虾忌廉汁味道浓郁,炸虾干口感烟韧

饭粒尽吸龙虾汁,入口龙虾味道浓厚,软硬度刚刚好,而炸过既虎虾干天妇罗就外皮脆薄,口感烟韧,饭内都有些虾干粒,加上鲜带子,整体感觉鲜美。

蟹膏蟹肉卡邦尼

🎯蟹膏蟹肉卡邦尼 $158

呢款蟹膏蟹肉卡邦尼,我觉得系必点,价钱唔贵,而且真系睇得出有好多蟹膏同蟹肉,忌廉汁香浓,意粉带韧性,蟹味突出,好食,份量可以再多d 。

蟹痴最啱食的一款意粉 😜

『Layback』 除左美食吸引外,有疗效既花茶,我都好喜欢, 休闲时一边饮花茶,一边睇书,人生一乐也。

🚩温馨提示 :
餐厅经常爆满,去之前最好先订位 !!!

Layback Cafe & Bar
铜锣湾耀华街3号百乐中心17楼02-03号舖