2019-09-15
日期:8月28日人数:3人话说有旧同事转左去铜锣湾返工,得闲当然就去铜锣湾揾佢哋食lunch啦。铜锣湾lunch time选择极多,价钱亦都好平好抵食。今次同事就带咗我去一家东南亚餐厅食饭吹水。餐厅有好多选择,主要都系东南亚菜,包括海南鸡饭,肉骨茶、印尼杂锦饭等等。而平日系有是日套餐,我哋去𠮶日系星期三,我就叫左当日嘅青咖喱鸡肉饭。套餐有附送例汤同埋一杯热饮。成个餐先$45 ,仲抵食过连锁快餐店。青咖喱汁好好味,好送得饭。鸡肉因为吸收左浓郁嘅青咖喱汁,都整得好好食。饭上面仲有一只煎蛋,仲有啲配菜伴碟。例汤系青红萝卜汤,反而有啲颓,当湿下口。同事叫的印尼杂锦椰汁饭睇落都唔错。餐厅地点方便,落巴士之后一行入糖街就到。系喺左手边啲东南亚铺头其中一间嘅地库,落咗去地方好大,平日午饭时间人唔多,所以环境比较静,适合倾计。
人数:3人